Sports World Amsterdam

Fysiotherapie

Sports World werkt samen met diverse zorgprofessionals

De fysiotherapiepraktijk Fysio Oostpoort wordt geleid door twee ervaren therapeuten; Antoinette Simons en Paul Ram. Alle werkdagen tussen 7:00 uur en 22:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur zijn zij voor je beschikbaar voor afspraken. Daarnaast zijn er vrije inloopmomenten. Te weten:

Doordeweeks van 11:00 tot 11:30 uur.
Doordeweeks van 20:00 tot 20:30 uur.
Zaterdag van 11:00 tot 11:30 uur

Fysieke klachten of vragen over een blessure? Je kunt direct bellen naar 020-6925256 of mailen naar info@fysiooostpoort.nl.

De website van Fysio Oostpoort vind je op fysiooostpoort.nl

Manuele Therapie E.S.®

Manuele Therapie E.S.® is een behandelwijze die zich richt op de behandeling van klachten van het bewegingsapparaat, of klachten die daarvan zijn afgeleid. Deze behandelwijze houdt rekening met individuele verschillen en asymmetriën. Manuele therapeuten E.S.® trachten uitsluitend door gebruik van handgrepen (i.e. manueel) een optimale bewegingsfunctie te realiseren en te handhaven. Hierbij wordt zeer subtiel en meestal pijnloos gewrichten in het lichaam bewogen. De methode wordt ook wel de eggshell (E.S.®) methode genoemd. De kracht die bij de behandeling wordt gebruikt is zo gering, dat een eierschaal nog niet zou breken. Er wordt dus niet gekraakt.

De behandeling duur een uur en kan bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden, afhankelijk van de aanvullende verzekering.

De kosten zijn 70 euro.

Manuele Therapie E.S.® onderscheidt zich van andere (vertebrale) therapievormen met haar totaalbehandeling. Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, zijn eigen houding en zijn eigen manier van bewegen en heeft zodoende zijn individuele bewegingspatroon. Bewegen vindt plaats in de gewrichten. Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewe­gingen in het hele lichaam. De uitvoering van bewegingen is afhankelijk van de vorm van de gewrichten. Vorm en functie zijn aan elkaar gekoppeld: mede door het bewegen wordt de vorm bepaald die onze gewrichten krijgen en door de ontstane vorm hebben we voorkeursbe­wegingen. Bij klachten in het bewegingsapparaat reageert een gewricht niet meer adequaat op een gevraagde functie, waardoor het individuele bewegingspatroon verstoord raakt. De manuele therapie richt zich op het herstellen van de verstoorde relatie tussen vorm en functie. Het bewegingsapparaat, waartoe alle gewrichten van het menselijk lichaam behoren met hun bijbehorende spieren en zenuwen, is een eenheid en functioneert ook als zodanig. Binnen deze functionele eenheid kunnen één of meer functiestoornissen op verschillende locaties aanwezig zijn. Om deze reden worden tijdens een behandeling alle bewegingsketens, dus het lichaam in zijn totaliteit, behandeld.

Je kunt direct bellen naar 020-6925256 of mailen naar info@fysiooostpoort.nl.
De website van Fysio Oostpoort vind je op fysiooostpoort.nl

 

Fysiotherapie