Sports World Amsterdam

Voeding en Gedrag

Voedingsadvies & leefstijl coaching op maat

“Waarom lukt het me niet om op gewicht te blijven?”
“Waarom grijp ik steeds weer naar snacks, terwijl ik weet dat ze ongezond zijn?”
“Waarom verzin in steeds weer excuses om niet te hoeven sporten?”
“Waarom neem ik me steeds voor om vanaf maandag weer gezond te gaan eten, om vervolgens op woensdag alweer aan de chips te zitten?”

Bij Sports World weten we als geen ander dat voeding en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Of persoonlijke doelen worden behaald is namelijk afhankelijk van gewoontes. Om fysieke verandering te ondergaan moet er eerst mentale verandering plaatsvinden. “Slechte” gewoontes zullen moeten worden vervangen in “goede” gewoontes. Blijft iemand echter hangen in oude gewoontes dan zal het doel niet behaald worden. Bijna alle diëten vergeten dit essentiële aspect van het uiteindelijke resultaat. De gewoontes van de persoon in kwestie worden niet inzichtelijk gemaakt waardoor hij weinig leert van wat hij goed of fout doet. Na het volgen van een dieet is de persoon vaak binnen aanzienbare tijd weer terug bij af. Reden? Er heeft geen gedragsverandering plaatsgevonden.

Begeleiding op maat door een psycholoog, dat is wat Sports World onderscheid van diëtisten, gewichtsconsulenten en voedingsdeskundigen. Niet alleen aandacht voor je voedingspatroon, gewicht, BMI, maar ook voor vragen als hoe is je onder/overgewicht ontstaan? Waarom wil je aankomen/afvallen? Wat doe de huidige situatie met jou, wat zou je graag anders willen zien? Zijn er dingen waar je tegen op ziet of bang voor bent? Heb je al eerder pogingen ondernomen om aan te komen/ af te vallen? Wat ging er toen goed en wat niet?

 

Niet alleen aandacht voor je gewicht, maar ook voor je gedrag, gewoontes en gehele leefstijl.

Dus wil je meer inzicht in je eetgewoontes en je valkuilen? Wil je afvallen of aankomen met een blijvend resultaat zonder shakes of maaltijdvervangers? Wil je kunnen genieten van lekker eten zonder je schuldig te voelen of het idee te hebben dat je faalt als je een keer wat lekkers pakt? Ben je klaar met alle wonderdiëten, die uiteindelijk toch niet blijken te werken? Dan ben je bij Praat met Elise aan het juiste adres. Samen bepalen we in het intakegesprek wat je hulpvraag en doelstellingen zijn. Vervolgens plannen we vervolgconsulten in en gaan we aan de slag met je voedingspatroon, voedingsgewoontes en specifieke hulpvraag en doelstellingen.

Heb je het idee dat je al veel kennis hebt op het gebied van voeding maar het je een meer specifieke vraag. (Denkend aan: Welke hoeveelheden zijn passend bij mijn doel? Hoe zorg ik er voor dat ik sneller herstel? Wat is goede voeding voor een training en wat juist daarna? ) Dan kan een eenmalig advies vaak genoeg zijn om je net die extra boost richting jouw resultaat geven.

Benieuwd naar wat Elise voor jou kan betekenen? “Praten met Elise” helpt jou met de volgende stap.

Mail of bel haar voor een vrijblijvend kopje koffie:

Elise Keijzer
tel: 06- 308 004 72
Mail: info@praatmetelise.nl

 

 

Voeding en Gedrag