Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Moeten vrouwen aan krachttraining doen?

sport

Moeten vrouwen aan krachttraining doen?

Uitleg

25 juni, 2018| Sports World

Vaak hoor ik om mij heen dat vrouwen niet aan krachttraining willen doen, omdat ze bang zijn om zo enorm gespierd te worden. Moeten vrouwen voor hun droomlichaam aan de cardio of moeten ze krachttrainen?

Waarom vergeet je zo snel namen?

gezond leven

Waarom vergeet je zo snel namen?

Feiten

22 juni, 2018| Sports World

Je ziet iemand voor het eerst en schud elkaar de hand. Jij stelt jezelf voor en de ander doet dit ook. Een ogenblik daarna realiseer je je dat je zijn of haar naam al bent vergeten. Hoe kan dit? En waarom gebeurt dit elke keer?

Stretching

sport

Stretching

Wel of niet?

20 juni, 2018| Sports World

Stretchen. Iedereen kent het wel. De manier om blessures te voorkomen en om je flexibiliteit te verbeteren. Niet iedereen heeft tijd om te strechten. Laten we eens bekijken of al die voordelen van stretchen wel tot zijn recht komen. En of je toch eens in de zoveel tijd moet stretchen. 

7 principes voor een ideale training

sport

7 principes voor een ideale training

17 juni, 2018| Sports World

Er zijn verschillende principes over de balans van smaak in een perfect recept. Er zijn ook verschillende principes over de muzieknoten die samen zorgen voor een prachtig muziekstuk. Zo zijn er ook principes voor een perfecte workout. Lees de principes en kom erachter of jij ze allemaal toepast. 

Waarom gapen wij?

gezond leven

Waarom gapen wij?

15 juni, 2018| Sports World

Om welke reden gapen mensen? En is het echt zo aanstekelijk? Wellicht ben je nu al aan het gapen als je naar de titel kijkt. 

Citroenen

voeding

Citroenen

Voordelen

13 juni, 2018| Sports World

Met citroenen kan je onwijs veel lekkere en gezonde dingen maken. Ze zijn enorm gezond en juist deze tijd van het jaar kan je ze volop krijgen. Lees verder voor de voordelen van citroenen en inspiratie mogelijkheden!

Spiergeheugen? Bestaat dat?!

sport

Spiergeheugen? Bestaat dat?!

Feiten

10 juni, 2018| Sports World

Je bent gemotiveerd en je gaat trainen. Zes maanden later ben je twee keer zo sterk en je ziet er getraind uit. Door bepaalde redenen stop je met trainen. Je verliest alles waar je voor getraind had en bent weer terug bij af. Maar na enige tijd pak je het trainen op en ben je binnen twee maanden net zo ver als waar je was geëindigd. Hoe kan dit?

Wakker worden zonder koffie

gezond leven

Wakker worden zonder koffie

Toch energiek wakker worden

8 juni, 2018| Sports World

Koffie of cafeïne kan voor veel mensen noodzakelijk zijn in de ochtend. Ze worden er wakker van, het verbeterd eventueel hun humor en het kan ervoor zorgen dat mensen alert worden. Vandaag vervangen wij koffie door andere middelen. Wil je koffie in de ochtend verminderen of meer energie? Lees dan verder.

Welke voeding helpt tegen griep?

voeding

Welke voeding helpt tegen griep?

Tips

6 juni, 2018| Sports World

We hebben allemaal onze eigen ziekteremmers tegen een verkoudheid of griepje. Toch zijn er daadwerkelijk voedingsgerelateerde ziekteremmers die helpen bij het herstellen van zo'n griep.

Losse gewichten of machines?

sport

Losse gewichten of machines?

4 juni, 2018| Sports World

Aangekomen bij de sportschool, maar niet weten wat je gaat doen? Losse gewichten of machines? Welke is beter? Vaak  gehoord dat dumbells, barbells en halters meer voor je lichaam doen dan machines? Vandaag leggen wij jou het één en ander uit.

Blue Zone

gezond leven

Blue Zone

De 7 regels

25 mei, 2018| Sports World

Ken jij de Blue Zone? Ik hoorde dit voor het eerst en had geen idee waar het over ging. Na enige research ben ik erachter gekomen dat de Blue Zone 'de' gebieden zijn waar mensen het gelukkigst, gezondst en langst leven. Waar, hoe en hoezo? Je komt er vandaag achter!

De moeilijkste voedingsadviezen om op te volgen

voeding

De moeilijkste voedingsadviezen om op te volgen

Inclusief tips!

23 mei, 2018| Sports World

Vaak lees je op het internet adviezen op het gebied van eten. Portiecontrole, plannen, geduld etc. Toch zijn deze enkele adviezen het moeilijkst op te volgen. Vandaag bespreken we de moeilijkste adviezen en helpen wij jou een handje! 

Hit Training

Hit Training

22 mei, 2018| Sports World

Een HIT training. Wat is dat? Het staat voor High Intensity Training. Deze training behoort tot de fitness trainingen. Een HIT training houdt in dat de intensiteit zo hoog mogelijk is. Deze manier van training doe je in een korte tijd. Dit is al één van de voordelen van HIT training. 

Ochtend mens of avond mens

gezond leven

Ochtend mens of avond mens

Hoe zit dat?

18 mei, 2018| Sports World

Hebben ochtendmensen of juist avondmensen vooral voordelen? Is één van beide succesvoller of slimmer dan de ander als het aankomt op andere bedtijden? 

Watermeloen radijs salade

voeding

Watermeloen radijs salade

Recept

16 mei, 2018| Sports World

Warme, warme dagen. En daar hoort niet te warm eten bij. Vandaar dat wij voor jou een heerlijk recept hebben met watermeloen radijs, bieten en een zelfgemaakte dressing. Kan jij ook niet langer wachten om te kijken wat er in dit recept zit? Lees dan gauw verder.

Uithoudingsvermogen opbouwen

sport

Uithoudingsvermogen opbouwen

Training

14 mei, 2018| Sports World

Er is geen betere manier om uithoudingsvermogen op te bouwen dan een heerlijke hardlooptraining. Iedereen wilt in een korte periode en een snelle training zijn lichaam en conditie verbeteren. Maar niks is zo goed als een hardlooptraining. Deze hardlooptraining kan uitgevoerd worden op een loopband!