Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Voorzie je kerstdiner van een dosis mineralen en vitamines

gezond leven

Voorzie je kerstdiner van een dosis mineralen en vitamines

3x Groene kersthapjes

14 december, 2018| Sports World

Kerst staat in het teken van lekker eten, waar vaak bijzonder weinig groente en fruit aan te pas komt. Daarom geven we je graag een aantal tips om je gasten alvorens het kerstmaal toch te voorzien van een dosis vitamines en mineralen.

 

We kiezen bewuster voor duurzaam in de supermarkt

voeding

We kiezen bewuster voor duurzaam in de supermarkt

Biologische huismerken alternatief voor de duurdere A- merken

12 december, 2018| Sports World

Consumenten gaven vorig jaar 3 miljard euro uit aan duurzamere producten, waarmee het marktaandeel toenam van 7 naar 8 procent. Vooral in supermarkten wordt duurzamer gekocht. Daar liet de verkoop een stijging zien van 16 procent. Ook is vorig jaar 10 procent meer uitgegeven aan producten met het keurmerk Biologisch. Waarom we dit doen lees je in onderstaande blog:

Hoe word ik een ochtendsporter?

sport

Hoe word ik een ochtendsporter?

Trainen in de ochtend

10 december, 2018| Sports World

Je hoort je wekker gaan en je denkt: ''nog vijf extra minuten''. Een half uur later lig je nog in je bed en bedenk je je dat je al te laat bent om nog te trainen. Herkenbaar? Wij geven jou de oplossing om een echte ochtend sporter te worden!

Mag je sporten als je griep hebt!?

gezond leven sport

Mag je sporten als je griep hebt!?

Voordelen van Gember

7 december, 2018| Sports World

Een hoop gesnotter, schurende keel en een futloos lichaam: reden genoeg om de sportschool te verruilen voor de bank. Of kun je toch beter al je moed en motivatie verzamelen en wel gaan trainen? Is bewegen goed voor je weerstand of juist niet? En wanneer is het verstandig niet te sporten? Dit vertellen we je graag in onderstaande blog:

4 maaltijden per dag

voeding

4 maaltijden per dag

Gunstig effect!

5 december, 2018| Sports World

Vaak hoor ik om mij heen dat je zes kleine maaltijden per dag moet eten. Dan hoor ik dat je juist drie grote maaltijden moet eten op een dag. Een lastige kwestie dus.. Maar een dieëtist weet zijn voorkeur en dat is: 4 maaltijden per dag! Waarom? Lees dan gauw verder.

Tips voor jouw sinterklaas- en kerstcadeautjes

gezond leven sport

Tips voor jouw sinterklaas- en kerstcadeautjes

Eet bewust, besteed weer wat meer tijd in de keuken en aan sporten

3 december, 2018| Sports World

Houden van een training die je niet leuk vindt

sport

Houden van een training die je niet leuk vindt

Waarom en hoe?

30 november, 2018| Sports World

''Doe wat je leuk vindt!". Dit hoor je regelmatig om je heen. Hoe kan dat ook anders, want als het om sporten gaat brengen de meeste van jullie regelmatig een bezoek aan de sportschool. Trainingen die je leuk vindt, voer je graag uit. Maar toch vermijd je vaak de training die je niet (minder) leuk vindt. Logisch, maar lees verder hoe je een training gaat waarderen en waarom dit voordelig kan zijn.

Cravings

voeding

Cravings

Hoe voorkom je dat?

28 november, 2018| Sports World

Het kan in een opwelling komen. Trek in een zak chips, verlangen naar drop of letterlijk smelten van een stuk chocolade. Cravings naar allerlei soorten producten. Je neemt aan dat je gewoon verlangt naar iets zoets of zouts, maar eigenlijk zijn er psychologische en/of fysieke redenen waarom je naar deze producten verlangt. 

Voedingstip: zout

voeding

Voedingstip: zout

Beperk zout

23 november, 2018| Sports World

In vrijwel veel producten zit zout. Het is belangrijk om je zout inname te beperken. Wat is de hoeveelheid zout die je mag nemen op een dag? En wat zijn de effecten van teveel zout? Vandaag lees je de tip van de dag: Verminder je zout gebruik!

Tip van de dag: Goede en slechte vetten

voeding

Tip van de dag: Goede en slechte vetten

Onverzadigde en verzadigde vetten

21 november, 2018| Sports World

Alle bronnen van vet bevatten verzadigde en onverzadigde vetten, hoewel de verhouding kan verschillen. Producten met weinig verzadigd vet zijn beter voor je gezondheid. Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, terwjil onverzadigd vet dit risico kan verlagen. 

Voedingstip: boerenkool

gezond leven voeding

Voedingstip: boerenkool

Hollandse superfood

19 november, 2018| Sports World

De winter is bijna aangebroken. Hoewel het nog niet onwijs koud is. Toch zal de temperatuur buiten langzaam aan steeds kouder worden en verschijnen ook de stampotten weer op tafel. En dat betekent ook weer een doses vol vitaminen en mineralen binnen krijgen. Want onze eigen Hollandse boerenkool is de voedingstip van vandaag. Ga er lekker bij zitten en beeld je alvast het moment in als de pan met boerenkool voor je staat!

Rust is onderdeel van je doel

gezond leven sport

Rust is onderdeel van je doel

16 november, 2018| Sports World

Een training zorgt ervoor dat je een doel kan halen. Maar je rust is net zo belangrijk. In je rust periode groeien je spieren, word je sneller/fitter. Onderschat daarom niet je rust. 

Tip van de dag: Plan je voedingsplan

voeding

Tip van de dag: Plan je voedingsplan

14 november, 2018| Sports World

Vind jij het lastig om te kijken wat je kan eten om toch je doelen te bereiken? Deze tip van de dag kan jou opweg helpen om je doel te bereiken en ook te genieten van wat lekkers op een dag. 

Trainen als je ziek bent

sport

Trainen als je ziek bent

Wel of niet?

12 november, 2018| Sports World

De winter komt eraan en hiermee ook de kans om ziek te worden. Je bent lang bezig geweest om spieren op te bouwen en wilt dit niet door een griepje verliezen. Ook al weet je dat je moet uitzieken en rusten toch besluit je te gaan sporten. De vraag die nu komt is: moet je wel gaan sporten als je ziek bent?

Slaap belangrijker dan je training?

gezond leven

Slaap belangrijker dan je training?

Wel of niet

9 november, 2018| Sports World

Trainen is vaak genoeg een goede keuze. Je hebt de keuze om een spinningles te volgen of een yogaklas, maar je moet nog veel doen, dus kies je ervoor om in plaats van vroeg naar bed te gaan de les die later is te nemen. Is dit wel even verstandig? 

 

Bevroren of vers eten?

voeding

Bevroren of vers eten?

Uitleg

7 november, 2018| Sports World

Door de komst van vriezers zijn we bereid om voedsel langer te bewaren. Maar is er een verschil tussen vers etenswaar of bevroren etenswaar? Wat heeft de voorkeur?