Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Gezond met water (recepten!)

gezond leven

Gezond met water (recepten!)

17 augustus, 2018| Sports World

Al eerder hebben we het op onze blog gehad over water. Vandaag hebben we een aantal leuke recepten voor jullie die je zelf nog nooit had bedacht! 

Een blik vol suiker

voeding

Een blik vol suiker

We krijgen een eenzijdige smaakvoorkeur voor zoet

15 augustus, 2018| Sports World

Aan bijna de helft (46%) van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd. Zelfs groente - hét toonbeeld van gezond - wordt zo door de voedingsindustrie met suiker bedorven. We geven je daarom graag een aantal tips bij het kopen van groentes in blik in onderstaande blog:

HIT training

sport

HIT training

High Intensity Training

13 augustus, 2018| Sports World

Een HIT training. Wat is dat? Het staat voor High Intensity Training. Deze training behoort tot de fitness trainingen. Een HIT training houdt in dat de intensiteit zo hoog mogelijk is. Deze manier van training doe je in een korte tijd. Dit is al één van de voordelen van HIT training. 

Wit en bruin vet

gezond leven

Wit en bruin vet

Freezlab

10 augustus, 2018| Sports World

Tegenwoordig is 'vet' onze grootste vijand en willen we dit graag kwijt. Waar wit vet voornamelijk als opslag dient, is het vooral bruin vet wat werkzaam is wanneer we koude omstandigheden moeten trotseren. Freezlab zorgt door middel van cryotherapie dat door training onze vetcellen worden omgezet. Hoe dat werkt? Lees het hier!

Gewicht verliezen met kleinere borden

voeding

Gewicht verliezen met kleinere borden

Hoe werkt het?

8 augustus, 2018| Sports World

Waarschijnlijk zoek je vaak genoeg op het internet naar verschillende manieren om wat gewicht te verliezen. Er zullen zeker bizarre dingen naar voren komen, maar sommige zijn daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen. 1 wetenschappelijk bewezen tip gaat over iets waar je het voedsel op legt. De tip: Serveer je eten op kleinere borden. Werkt dit echt? En hoe kan het dat dit werkt?

Stretching

sport

Stretching

Wel of niet?

6 augustus, 2018| Sports World

Stretchen. Iedereen kent het wel. De manier om blessures te voorkomen en om je flexibiliteit te verbeteren. Niet iedereen heeft tijd om te strechten. Laten we eens bekijken of al die voordelen van stretchen wel tot zijn recht komen. En of je toch eens in de zoveel tijd moet stretchen. 

Ochtend mens of avond mens

gezond leven

Ochtend mens of avond mens

Hoe zit dat?

3 augustus, 2018| Sports World

Hebben ochtendmensen of juist avondmensen vooral voordelen? Is één van beide succesvoller of slimmer dan de ander als het aankomt op andere bedtijden? 

Groene koffie

gezond leven voeding

Groene koffie

trends

1 augustus, 2018| Sports World

Groene koffiebonen zouden een wondermiddeltje bevatten,die het sporten zou kunnen bevorderen. Welke dat precies is en welke voordelen groene koffie heeft lees je in onderstaande blog:

Hoeveel sets en reps tijdens je training?

sport

Hoeveel sets en reps tijdens je training?

Deel 2

30 juli, 2018| sports World

Vorige week hebben we in deel één besproken over singlesets en multisets. In deze blog gaan we verder in over hoeveel sets (rondes) en reps (herhalingen) nodig zijn bij welk doel. 

Kan je je dood schrikken?

gezond leven

Kan je je dood schrikken?

Letterlijk

27 juli, 2018| Sports World

Iedereen heeft wel eens een angst ervaren. Klamme handjes, een sneller kloppend hart en een versnelde ademhaling. Maar kunnen deze symptomen je letterlijk dood schrikken? Interessant om deze theorie eens onder de loep te nemen. 

Cafeïne en training

voeding

Cafeïne en training

Wel of niet?

25 juli, 2018| Sports World

Cafeïne is misschien wel het meest gebruikte product op de wereld met stimulerende werking. Twee koppen koffie bevatten samen 350 milligram cafeïne. We weten allemaal wat de effecten zijn van cafeïne op ons energielevel. Maar wat doet cafeïne met betrekking tot je trainingen?

Hoeveel sets tijdens je training?

sport

Hoeveel sets tijdens je training?

Deel 1

23 juli, 2018| Sports World

Hoeveel herhalingen doe jij tijdens het trainen? Weet je precies waarom je dit doet? BIj een HIT training wordt een oefening 1 keer gedaan. Vaak wordt er bij krachttraining meerdere sets gedaan. In de blog van vandaag leggen wij hier het één en ander over uit. 

Hoe werkt nervositeit?

gezond leven

Hoe werkt nervositeit?

20 juli, 2018| Sports World

Of je nu een presentatie moet houden, een eerste date hebt of moet presteren voor een wedstrijd, iedereen herkent nervositeit. Maar waarom worden we nou nerveus, hoe ontstaat dit en hoe ga je hiermee om?

Kruiden

voeding

Kruiden

Inclusief recept

18 juli, 2018| Sports World

Het kan lastig zijn om de juiste kruiden toe te voegen aan je gerecht. Welke kruiden past bij kip of een stukje vis? Het toevoegen van kruiden kan je gerecht een hele andere draai geven. Om een voorbeeld te geven, hebben wij een tabel opgesteld met diverse kruiden bij een bepaald soort voedselproduct. Daarnaast hebben wij een heerlijk recept met kip, eventueel voor op de barbecue. 

 

Sporten tijdens de vakantie

sport

Sporten tijdens de vakantie

Tips

16 juli, 2018| Sports World

Je bent goed bezig en hebt een goed ritme met betrekking tot sporten. Misschien fiets je bijna elke dag en doe je doordeweeks aan fitness. Wellicht dat je zo af en toe ook nog hardloopt of een balletje slaat op de squashbaan? Hoe moet dat dan op vakantie? Lees vandaag over hoe je actief en fit blijft tijdens je vakantie. 

Slank op het strand

gezond leven

Slank op het strand

tips

13 juli, 2018| Sports World

De zomervakantie is al bijna in zicht! Onze bikini's en zwembroeken mogen we weer tevoorschijn halen. Lijnen en diëten is niet de gezondste keuze. Ga voor een gezond eetpatroon! Vandaag enkele tips om op een leuke, lekkere en  gezonde manier aan je gezondheid werken.