Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Balans training en buikspieren

sport

Balans training en buikspieren

15 oktober, 2018| sports World

Veel mensen vragen zich af of balans training wel effect heeft voor de buikspieren. In dit artikel vertellen wij jou waarom dit juist goed is om tijdens je training te doen. Daarnaast nog als extra 3 verschillende oefeningen, voor zowel beginners als gevorderde. 

Zweet en haar wassen

gezond leven

Zweet en haar wassen

Hygiëne

12 oktober, 2018| Sports World

Sporters zweten over het algemeen meer dan mensen die niet sporten. Is het dan ook noodzaak om je haar meer te wassen? Hoe vaak was je je haar eigenlijk en wat is een goede maatstaf hiervoor? Je lees het vandaag in dit artikel.

Tip van de dag: De kracht van thee

voeding

Tip van de dag: De kracht van thee

10 oktober, 2018| Sports World

Drink jij wel eens thee? En weet je de voordelen van thee? In de blog van vandaag lees je over de kracht van thee. 

Nooit meer kramp

sport

Nooit meer kramp

Inclusief tips

8 oktober, 2018| Sports World

Ze komen plots, wanneer je het niet verwacht en het gevoel is zo onwennig: kramp. Bepaalde trends op het gebied van sport zijn op weg naar de hoogste intensiteit en vragen vaak hele prestaties van het lichaam op een niveau waar het lichaam niet op is voorbereid. Vandaag tips om kramp te voorkomen. 

Douchen nodig na het sporten?

gezond leven

Douchen nodig na het sporten?

Hygiëne

28 september, 2018| Sports World

De zweetdruppels lopen langs je lichaam. Na een intensieve workout voel je dat jouw lichaam er klaar mee is. Je vervolgt je weg naar de kleedkamer. Snel even douchen óf toch maar gelijk door naar werk met wat deo onder je oksel? Lees vandaag of het wel of niet nodig is om te douchen na een training.

Waarom de ene training je wel/niet hongerig maakt

voeding

Waarom de ene training je wel/niet hongerig maakt

Uitleg

26 september, 2018| Sports World

Vaak merk je dat je na een bepaalde training niet veel honger hebt. Echter kan het ook zo zijn dat je na 1,5 uur yoga juist enorme honger hebt en je direct een bord pasta weg wilt eten. Hoe kan het dat dit zo veel verschilt? 

Hoeveel minuten rust tussen sets?

sport

Hoeveel minuten rust tussen sets?

24 september, 2018| Sports World

Na het artikel over: welke rust is het best? Zullen er vast vragen zijn over hoe lang er tussen de sets door gerust moet worden? Er is een interessant onderzoek geweest die beweert dat je toch meer rust moet pakken bij spieropbouw dan je zou denken. 

Icing en herstel

sport

Icing en herstel

Sport

21 september, 2018| Sports World

Icing is steeds populairder aan het worden. Van ijsbaden tot cryotherapie studio's. Het gebruik van ijs vóór een training of juist na de training om de schade te herstellen. Is ijs altijd de beste vriend van een sporter? En wat kan je allemaal doen om sneller te herstellen?

Tip van de dag: Boodschappen doen

voeding

Tip van de dag: Boodschappen doen

Goede tips voor de boodschappen!

19 september, 2018| Sports World

Je moet gauw nog langs de supermarkt om wat in huis te halen. Je loopt langs de schappen en komt dan dat lekkers tegen waar je al de hele dag over loopt te kwijlen. En dan zie je ook nog eens je favoriete chips. Oh en die chocolade was ook zo lekker vorige keer. Gauw pak je het, rekent het af, en loopt met meer boodschappen dan je wilde de supermarkt uit. Daar komt NU verandering in!

Hard, harder, hardlopen

sport

Hard, harder, hardlopen

17 september, 2018| sports World

Wil jij ook weten waarom hardlopen als positief wordt ervaren? Lees gauw verder om erachter te komen. Wie weet kan jij straks niet meer zonder hardlopen.

Je dromen besturen

gezond leven

Je dromen besturen

Tips

14 september, 2018| Sports World

Vandaag weer een blog over slaap. Dat is ook niet gek aangezien wij een groot deel van ons leven doorbrengen in bed. Iedereen slaapt en droomt. Er zijn bestaan bepaalde handelingen waardoor je jouw eigen dromen kan besturen. Wil jij deze trucs weten? Lees dan gauw verder.

Water drinken

voeding

Water drinken

Waarom? Hoeveel?

12 september, 2018| Sports World

Je voelt de droogte in je keel. Je hunkert ernaar om iets te drinken. Iedereen om je heen zie je genieten van wat ze drinken. En dan komt het moment. Je pakt je glas water met extra koude ijsklontjes. Het water glijdt je keel in en je voelt je direct al een stuk beter. Het glas zet je neer en je bent buitenadem van het drinken. Ja, dan ben je al te laat! Dit is een teken van uitdroging. Vandaag hebben we het over: water!

Groepslessen? DOEN!

sport

Groepslessen? DOEN!

3 september, 2018| Sports World

Sports World heeft meer dan 125 groepslessen! En dat is niet zonder reden. Groepslessen zijn ontzettend motiverend, intensief en energiek! Maar waarom zou je zo'n groepsles moeten volgen? Lees het vandaag!

Verpesten telefoons jouw houding?

gezond leven

Verpesten telefoons jouw houding?

Hoe? Wat te doen?

31 augustus, 2018| sports World

Tegenwoordig zijn we vaak bezig met onze tablets en telefoons. Experts zeggen dat WhatsAppen, e-mailen, sms'en in de verkeerde positie kan leiden tot nek- en hoofdpijn. 

Heb je meer slaap nodig na een intensieve training?

gezond leven

Heb je meer slaap nodig na een intensieve training?

24 augustus, 2018| Sports World

Je moet morgenochtend vroeg op, zodat je weer fris en fruitig in de sportschool staat. Maar betekent het dan ook dat je meer moet slapen na zo'n intensieve training? Lees vandaag meer over slaap na een training. 

Gezond met water (recepten!)

gezond leven

Gezond met water (recepten!)

17 augustus, 2018| Sports World

Al eerder hebben we het op onze blog gehad over water. Vandaag hebben we een aantal leuke recepten voor jullie die je zelf nog nooit had bedacht!