Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Voedingstip: eiwitten

voeding

Voedingstip: eiwitten

25 april, 2018| Sports World

Al eerder waren er blogs over de andere macronutriënten vetten en koolhydraten. Vandaag komt de laatste macronutriën naar voren en dat zijn: de eiwitten

Koolhydraten

voeding

Koolhydraten

23 april, 2018| Sports World

Er bestaan drie verschillende macronutriënten. Vetten, eiwitten en koolhydraten. Vandaag vertellen we over het laatste. Wat is het? Waar is het voor? En waar zitten koolhydraten in?

Een nieuw seizoen met nieuwe groenten

voeding

Een nieuw seizoen met nieuwe groenten

Lente

13 april, 2018| Sports World

De lente is aangebroken en dat betekent dat er weer nieuwe seizoensgroeten zijn. Geen pompoen, boerenkool meer maar groenten zoals asperges en rabarber. Geniet van de groenten dit seizoen met extra veel smaak. Lees snel door wat dé seizoensgroenten zijn van: de lente!

Gezond met water - recepten

voeding

Gezond met water - recepten

11 april, 2018| Sports World

Spierherstel bevorderen

sport

Spierherstel bevorderen

9 april, 2018| Sports World

Niet meer kunnen bukken of niet meer kunnen zitten. Je armen optillen doet al pijn, laat staat de deur open duwen. Iedereen kent het wel. Spierpijn. Herstel van de spieren is belangrijk en vandaag kijken we naar oplossingen die het herstel van je spieren bevorderen. 

Supplementen  goed voor de Marketing of goed voor ons lichaam?

gezond leven

Supplementen goed voor de Marketing of goed voor ons lichaam?

Vitamine D

6 april, 2018| Sports World

Nu gezond eten en bewust bezig zijn met je voeding en levensstijl meer en meer een trend wordt, lijkt het verstandig om wat je binnenkrijgt aan te vullen met extra vitamines en mineralen. Toch is dat allesbehalve nodig vindt het Voedingscentrum. Welke supplementen we nou echt nodig hebben lees je in onderstaande blog:

Groene koffie

gezond leven voeding

Groene koffie

trends

4 april, 2018| Sports World

Groene koffiebonen zouden een wondermiddeltje bevatten,die het sporten zou kunnen bevorderen. Welke dat precies is en welke voordelen groene koffie heeft lees je in onderstaande blog:

Hoe kun je gezond eten in een 'kantoorjungle'

voeding

Hoe kun je gezond eten in een 'kantoorjungle'

Tips

30 maart, 2018| Sports World

Wanneer je een kantoorbaan hebt dwingen de stoelen ons de hele dag tot zitten. Jarige collega’s trakteren en de gezamenlijke drop pot wordt steeds weer aangevuld. We merken dat de lunch steeds vaker achter het beeldscherm verdwijnt. We geven je daarom graag een aantal tips hoe je gezond kunt eten in een ‘kantoorjungle’.

Goede en slechte vetten

voeding

Goede en slechte vetten

28 maart, 2018| Sports World

Alle bronnen van vet bevatten verzadigde en onverzadigde vetten, hoewel de verhouding kan verschillen. Producten met weinig verzadigd vet zijn beter voor je gezondheid. Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, terwjil onverzadigd vet dit risico kan verlagen. 

Training in twintig minuten

sport

Training in twintig minuten

26 maart, 2018| Sports World

Geen tijd voor een workout? Tegenwoordig kan je genoeg doen in twintig minuten. Voor jou hebben wij een training opgesteld die je overal kunt uitvoeren. Dus trek je sportoutfit aan, strik je veters en gaan!

Heb je meer slaap nodig na een intensieve training?

gezond leven

Heb je meer slaap nodig na een intensieve training?

23 maart, 2018| Sports World

Je moet morgenochtend vroeg op, zodat je weer fris en fruitig in de sportschool staat. Maar betekent het dan ook dat je meer moet slapen na zo'n intensieve training? Lees vandaag meer over slaap na een training. 

Eieren bij Pasen

voeding

Eieren bij Pasen

Voedingstip

21 maart, 2018| Sports World

Het is bijna Pasen en dat betekent: paasontbijt, paaseieren zoeken, en waarschijnlijk ook paaseieren eten. Eieren mogen dus absoluut niet ontbreken! Weten waarom eieren gezond zijn en je met Pasen dus lekker kan genieten van een gekookt eitje of een omelet? Lees gauw verder!

Bootcamp, elke donderdag lekker buitensporten.

sport

Bootcamp, elke donderdag lekker buitensporten.

19 maart, 2018| Sports World

Een actieve les in de buitenlucht waar je in groepsverband zowel conditie als kracht traint. Doe je een keer mee? Lees hieronder de vijf grootste voordelen van een bootcamp training!

Rust is onderdeel van je training

gezond leven

Rust is onderdeel van je training

16 maart, 2018| Sports World

Een training zorgt ervoor dat je een doel kan halen. Maar je rust is net zo belangrijk. In je rust periode groeien je spieren, word je sneller/fitter. Onderschat daarom niet je rust. 

Plan je voedingsplan

voeding

Plan je voedingsplan

14 maart, 2018| Sports World

Vind jij het lastig om te kijken wat je kan eten om toch je doelen te bereiken? Deze tip van de dag kan jou op weg helpen om je doel te bereiken en ook te genieten van wat lekkers op een dag. 

De lente is bijna in zicht

sport

De lente is bijna in zicht

Motiverende sport tips

12 maart, 2018| Sports World

De lente is bijna in zicht,  en we willen dan graag iets meer aan beweging doen. Toch blijkt het vaak lastig om deze gezonde gewoonte weer op te pakken. Wij hebben alvast een aantal tips om jezelf te motiveren om te gaan sporten in onderstaande blog: