Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Kan je je dood schrikken?

gezond leven

Kan je je dood schrikken?

Letterlijk

18 augustus, 2017| Sports World

Iedereen heeft wel eens een angst ervaren. Klamme handjes, een sneller kloppend hart en een versnelde ademhaling. Maar kunnen deze symptomen je letterlijk dood schrikken? Interessant om deze theorie eens onder de loep te nemen. 

Cafeïne en training

voeding

Cafeïne en training

Wel of niet?

16 augustus, 2017| Sports World

Cafeïne is misschien wel het meest gebruikte product op de wereld met stimulerende werking. Twee koppen koffie bevatten samen 350 milligram cafeïne. We weten allemaal wat de effecten zijn van cafeïne op ons energielevel. Maar wat doet cafeïne met betrekking tot je trainingen?

Hoe werkt nervositeit?

gezond leven

Hoe werkt nervositeit?

11 augustus, 2017| Sports World

Of je nu een presentatie moet houden, een eerste date hebt of moet presteren voor een wedstrijd, iedereen herkent nervositeit. Maar waarom worden we nou nerveus, hoe ontstaat dit en hoe ga je hiermee om?

Kruiden

voeding

Kruiden

Inclusief recept

9 augustus, 2017| Sports World

Het kan lastig zijn om de juiste kruiden toe te voegen aan je gerecht. Welke kruiden past bij kip of een stukje vis? Het toevoegen van kruiden kan je gerecht een hele andere draai geven. Om een voorbeeld te geven, hebben wij een tabel opgesteld met diverse kruiden bij een bepaald soort voedselproduct. Daarnaast hebben wij een heerlijk recept met kip, eventueel voor op de barbecue. 

 

Sporten tijdens de vakantie

sport

Sporten tijdens de vakantie

Tips

7 augustus, 2017| Sports World

Je bent goed bezig en hebt een goed ritme met betrekking tot sporten. Misschien fiets je bijna elke dag en doe je doordeweeks aan fitness. Wellicht dat je zo af en toe ook nog hardloopt of een balletje slaat op de squashbaan? Hoe moet dat dan op vakantie? Lees vandaag over hoe je actief en fit blijft tijdens je vakantie. 

Slank op het strand

gezond leven

Slank op het strand

tips

4 augustus, 2017| Sports World

De zomervakantie is al bijna in zicht! Onze bikini's en zwembroeken mogen we weer tevoorschijn halen. Lijnen en diëten is niet de gezondste keuze. Ga voor een gezond eetpatroon! Vandaag enkele tips om op een leuke, lekkere en  gezonde manier aan je gezondheid werken.

Voordelen van groene thee

voeding

Voordelen van groene thee

Feiten

2 augustus, 2017| Sports World

Thee is na water het populairste en meest gedronken drankje op de wereld. Thee heeft zijn oorsprong gevonden in China ongeveer 4000 jaar geleden. Een van de eerste soorten thee is groene thee. De extreme populariteit die groene thee heeft, is te danken aan de voordelen die deze thee bevat. Meer weten? Lees gauw verder.

Met je blote voeten op het strand hardlopen

sport

Met je blote voeten op het strand hardlopen

Verstandig?

31 juli, 2017| Sports World

Gedurende de zomer zal het waarschijnlijk vaker voorkomen dat je de kans hebt om op het strand hard te lopen. De keuze waarvoor je waarschijnlijk wel even hebt gestaan is: ga ik op blote voeten of trek ik mijn sportschoenen aan? Het antwoord les je hier!

7 verrassende manieren om snel af te koelen

gezond leven

7 verrassende manieren om snel af te koelen

Warme trainingen

28 juli, 2017| Sports World

Een rood hoofd, zweten en uitdroging zijn de bijwerkingen van trainingen in de warmte. Cooldowns zijn ontworpen om dit te voorkomen. Toch is het gemakkelijk om over te slaan, snel te douchen en binnen no-time weer op de volgende afspraak te zijn. Toch is dit niet de juiste manier. 

Wat neem je mee tijdens een picknick?

voeding

Wat neem je mee tijdens een picknick?

Recept

26 juli, 2017| Sports World

Tijdens de zomer mag picnicken in het bos of op het strand natuurlijk niet ontbreken. Daarom hebben wij vandaag voor jou een heerlijk zomers recept speciaal voor bij de picnick. In minder dan 15 minuten maak jij een heerlijke wrap!

Training voor buiten

sport

Training voor buiten

6 oefeningen

24 juli, 2017| Sports World

De afgelopen dagen was het iets minder mooi weer, maar de mooie dagen komen er weer aan! Dat betekent dus ook genieten van de buitenlucht. Soms schiet een training er dan wel eens bij in. Geen paniek, want deze workout is perfect voor buiten in het park of juist tijdens je vakantie in het hotel. 

Moeten vrouwen aan krachttraining doen?

sport

Moeten vrouwen aan krachttraining doen?

Uitleg

21 juli, 2017| Sports World

Vaak hoor ik om mij heen dat vrouwen niet aan krachttraining willen doen, omdat ze bang zijn om zo enorm gespierd te worden. Moeten vrouwen voor hun droomlichaam aan de cardio of moeten ze krachttrainen?

Kom je aan van eten voor bedtijd?

voeding

Kom je aan van eten voor bedtijd?

Feiten

19 juli, 2017| Sports World

Om je heen hoor je vaak argumenten als: "Als je eet, voordat je gaat slapen wordt je dik!''. Zonder erop in te gaan, nemen mensen dit aan. Vandaag leggen wij jou uit of dit waar is en hoe dit dan zit. Benieuwd? Lees gauw verder!

Wakker worden zonder koffie

gezond leven

Wakker worden zonder koffie

Toch energiek wakker worden

30 juni, 2017| Sports World

Koffie of cafeïne kan voor veel mensen noodzakelijk zijn in de ochtend. Ze worden er wakker van, het verbeterd eventueel hun humor en het kan ervoor zorgen dat mensen alert worden. Vandaag vervangen wij koffie door andere middelen. Wil je koffie in de ochtend verminderen of meer energie? Lees dan verder.

Citroenen

voeding

Citroenen

Voordelen

28 juni, 2017| Sports World

Met citroenen kan je onwijs veel lekkere en gezonde dingen maken. Ze zijn enorm gezond en juist deze tijd van het jaar kan je ze volop krijgen. Lees verder voor de voordelen van citroenen en inspiratie mogelijkheden!

Spiergeheugen? Bestaat dat?!

sport

Spiergeheugen? Bestaat dat?!

Feiten

26 juni, 2017| Sports World

Je bent gemotiveerd en je gaat trainen. Zes maanden later ben je twee keer zo sterk en je ziet er getraind uit. Door bepaalde redenen stop je met trainen. Je verliest alles waar je voor getraind had en bent weer terug bij af. Maar na enige tijd pak je het trainen op en ben je binnen twee maanden net zo ver als waar je was geëindigd. Hoe kan dit?