Sports World Amsterdam
Blog

Nieuws en informatie over sport, voeding en gezond leven

Hard, harder, hardlopen

sport

Hard, harder, hardlopen

23 oktober, 2017| sports World

Wil jij ook weten waarom hardlopen als positief wordt ervaren? Lees gauw verder om erachter te komen. Wie weet kan jij straks niet meer zonder hardlopen.

Verpesten telefoons jouw houding?

gezond leven

Verpesten telefoons jouw houding?

Hoe? Wat te doen?

20 oktober, 2017| sports World

Tegenwoordig zijn we vaak bezig met onze tablets en telefoons. Experts zeggen dat WhatsAppen, e-mailen, sms'en in de verkeerde positie kan leiden tot nek- en hoofdpijn. 

Waarom de ene training je wel/niet hongerig maakt

voeding

Waarom de ene training je wel/niet hongerig maakt

Uitleg

18 oktober, 2017| Sports World

Vaak merk je dat je na een bepaalde training niet veel honger hebt. Echter kan het ook zo zijn dat je na 1,5 uur yoga juist enorme honger hebt en je direct een bord pasta weg wilt eten. Hoe kan het dat dit zo veel verschilt? 

Icing en herstel

sport

Icing en herstel

Sport

16 oktober, 2017| Sports World

Icing is steeds populairder aan het worden. Van ijsbaden tot cryotherapie studio's. Het gebruik van ijs vóór een training of juist na de training om de schade te herstellen. Is ijs altijd de beste vriend van een sporter? En wat kan je allemaal doen om sneller te herstellen?

Kies eens voor een handjevol noten

gezond leven

Kies eens voor een handjevol noten

Noten verlaagt de kans op hartziekten, kanker en diabetes type 2

13 oktober, 2017| Sports World

Noten zijn zeer voedzaam en een superlekkere voedingsbron die in bijna ieder voedingspatroon past. Het regelmatig eten van noten is een erg fijne manier om je gezondheid te verbeteren. 

Een gezond dieet?

voeding

Een gezond dieet?

cheatdagen

11 oktober, 2017| Sports World

Gluten, zuivel en melk zijn verboden geworden. Maaltijden worden vervangen door sappen. Desserts zijn gereserveerd voor cheatdagen en dit zijn maar enkele dagen. Hoewel deze keuzes gemaakt kunnen worden in de naam van een 'gezonde levensstijl', kunnen zij gepresenteerd worden als een eetgedrag wat niet zo heel gezond kan zijn.

Sporten in de kou

sport

Sporten in de kou

motivatie

9 oktober, 2017| Sports World

De temperaturen zijn snel gedaald en soms halen we zelfs even het vriespunt. De gezelligste tijd van het jaar zien we steeds dichterbij komen en de handschoenen en dikke jassen mogen weer de kast uit. Lekker op de bank zitten met een kop chocolademelk/thee of toch even de sportschoenen aan en sporten? Je motivatie begint steeds meer te dalen dus hier een paar tips om jezelf weer te motiveren!

Wit en bruin vet

gezond leven

Wit en bruin vet

Freezlab

4 oktober, 2017| Sports World

Tegenwoordig is 'vet' onze grootste vijand en willen we dit graag kwijt. Waar wit vet voornamelijk als opslag dient, is het vooral bruin vet wat werkzaam is wanneer we koude omstandigheden moeten trotseren. Freezlab zorgt door middel van cryotherapie dat door training onze vetcellen worden omgezet. Hoe dat werkt? Lees het hier!

Challenge voor oktober: de Hex Bar

sport

Challenge voor oktober: de Hex Bar

Oefeningen

2 oktober, 2017| Sports World

Deze maand dagen we jou uit om gebruik te maken in de gym van de Hex bar. Wellicht komt het je niet bekend voor, maar desalniettemin is deze sporttool ideaal voor zoveel verschillende oefeningen. Kijk mee welke oefeningen jij kunt doen in deze nieuwe maand!

Gewicht verliezen met kleinere borden

voeding

Gewicht verliezen met kleinere borden

Hoe werkt het?

27 september, 2017| Sports World

Waarschijnlijk zoek je vaak genoeg op het internet naar verschillende manieren om wat gewicht te verliezen. Er zullen zeker bizarre dingen naar voren komen, maar sommige zijn daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen. 1 wetenschappelijk bewezen tip gaat over iets waar je het voedsel op legt. De tip: Serveer je eten op kleinere borden. Werkt dit echt? En hoe kan het dat dit werkt?

Hoeveel sets en reps tijdens je training?

sport

Hoeveel sets en reps tijdens je training?

Deel 2

28 augustus, 2017| sports World

Vorige week hebben we in deel één besproken over singlesets en multisets. In deze blog gaan we verder in over hoeveel sets (rondes) en reps (herhalingen) nodig zijn bij welk doel. 

Hoeveel sets tijdens je training?

sport

Hoeveel sets tijdens je training?

Deel 1

21 augustus, 2017| Sports World

Hoeveel herhalingen doe jij tijdens het trainen? Weet je precies waarom je dit doet? BIj een HIT training wordt een oefening 1 keer gedaan. Vaak wordt er bij krachttraining meerdere sets gedaan. In de blog van vandaag leggen wij hier het één en ander over uit. 

Kan je je dood schrikken?

gezond leven

Kan je je dood schrikken?

Letterlijk

18 augustus, 2017| Sports World

Iedereen heeft wel eens een angst ervaren. Klamme handjes, een sneller kloppend hart en een versnelde ademhaling. Maar kunnen deze symptomen je letterlijk dood schrikken? Interessant om deze theorie eens onder de loep te nemen. 

Cafeïne en training

voeding

Cafeïne en training

Wel of niet?

16 augustus, 2017| Sports World

Cafeïne is misschien wel het meest gebruikte product op de wereld met stimulerende werking. Twee koppen koffie bevatten samen 350 milligram cafeïne. We weten allemaal wat de effecten zijn van cafeïne op ons energielevel. Maar wat doet cafeïne met betrekking tot je trainingen?

Hoe werkt nervositeit?

gezond leven

Hoe werkt nervositeit?

11 augustus, 2017| Sports World

Of je nu een presentatie moet houden, een eerste date hebt of moet presteren voor een wedstrijd, iedereen herkent nervositeit. Maar waarom worden we nou nerveus, hoe ontstaat dit en hoe ga je hiermee om?

Kruiden

voeding

Kruiden

Inclusief recept

9 augustus, 2017| Sports World

Het kan lastig zijn om de juiste kruiden toe te voegen aan je gerecht. Welke kruiden past bij kip of een stukje vis? Het toevoegen van kruiden kan je gerecht een hele andere draai geven. Om een voorbeeld te geven, hebben wij een tabel opgesteld met diverse kruiden bij een bepaald soort voedselproduct. Daarnaast hebben wij een heerlijk recept met kip, eventueel voor op de barbecue.